Komma igång

Denna projektor är interaktiv!

itpwb klistermärke

Om du besöker denna sida eftersom du noterat klistermärket på din projektor, betyder det att du har en modern interaktiv projektor. Interaktiv betyder att du kan använda pennorna (och kanske även fingrarna) på tavlan för att skriva och göra allt det du skulle gjort med datormusen med pennorna (och kanske fingret). Det gör det både roligt och effektivt att undervisa eller arbeta i grupp.

Starta Här!

Arbeta med interaktiv mjukvara

ITP WhiteBoard är en interaktiv whiteboardmjukvara. Med den kan du t.ex. använda pennorna för att göra digitala anteckningar som sedan enkelt kan sparas och distribueras. Utöver de vanliga användningsområden som finns för en traditionell whiteboard öppnar sig också nya spännande alternativ som att bädda in filmer och interaktivt material direkt i ritytan. Du kan också koppla upp din surfplatta och presentera trådlöst eller bjuda in deltagare som kan vara med och arbeta i realtid.

ITP WhiteBoard Desktop och LiveITP WhiteBoard finns i två olika versioner som samspelar med varandra:

  • Live-versionen startas direkt i din webbläsare helt utan installation och är dessutom väl lämpad för mobila enheter så som mobiltelefoner, surfplattor och Chromebooks.
  • Desktop-versionen (för mac och pc) har lite fler funktioner, men behöver installeras.

Penna och USBAnvänd pennorna

Anslut den medföljande USB-kabeln för att börja använda pennorna. Det kan ta en liten stund innan datorn känner av projektorn. Vänta därför en liten stund och testa därefter att dra pennan över tavlan. Då ska muspekaren flytta på sig, precis som det vore en helt vanlig mus. Magiskt!

Om musen flyttar sig, men inte riktigt stämmer överens med var pennan befinner sig är förmodligen upplösningen på din dator fel. Prova att ställa in upplösningen 1280×800 och se om det blir bättre. Annars kan en kalibrering behövas.

Felsökning pennorna:

  • Sitter USB-kabeln i?
  • Finns det batteri i pennan?
  • Drivrutin – Äldre modeller som t.ex. Epson EB-450wi och EB-455wi behöver en drivrutin. Om du kör mac behövs det en drivrutin oavsett modell. Ladda ner drivrutinerna här.

SupportSupport

Med en licens i ITP WhiteBoard ingår telefon och mailsupport på helgfria vardagar under kontorstid.
Ring 08-545 060 50 eller maila oss på info@itpwb.se så hjälper vi dig!